خواص میوه ها

آلوی خشک برای کبد مفید است یا مضر؟

آلوی خشک برای کبد مفید است یا مضر؟

اگر شما هم از علاقه مندان زرشک پلو و مرغ و یا غذاهایی شبیه آن هستید که با آلوی خشک تهیه می شود به سلامت کبد خود کمک بزرگی کرده اید. ما در ادامه مطلب از خواص بی نظیر آلوی خشک برای سلامتی کبد سخن گفته ایم با ما همراه باشید.

 یکی از قسمت های بدن که در اثر بی توجهی دچار مشکل می شود کبد است. کبد که تاثیر بسیار زیادی بر گوارش دارد
در اثر بی توجهی و البته تغذیه نامناسب ممکن است از کار بیفتد.  از جمله خوراکی های مفید برای کبد آلوی خشک است
که خواص فوق العاده ای برای سلامت کبد شما دارد. اگر می خواهید با خواص آلوی خشک بیشتر آشنا شوید با ما همراه باشید.

آلوی خشک

اگر به فکر افزایش سلامت کبدتان هستید آلوی بیشتری میل کنید این میوه خواص فوق العاده ای در کنترل و تنظیم صفرای کبد خواهد گذاشت آلوی خشک می تواند در تسکین صفرای بدن مفید باشد ویتامین سی موجود در این میوه در رفع بیماری های کبدی و دفع اوره تاثیرات فوق العاده ای خواهد گذاشت با ویژگی های درمانی مختلف این میوه در این بخش آشنا شوید. آلو میوه ای شگفت انگیز که براى اعصاب مفید بوده و خشک شده آن درمان کم خونى(Anemia) است و برای بیماری هایی چون: شب کورى، نقرس، رماتیسم و تصلب شرائین تجویز می شود.ضمن آنکه برای صفرا و تنظیم اعمال کلیه فواید بی شماری دارد.

 فواید بینظیر آلوی خشک برای کبد

هرچند امروزه با توجه به پیشرفت‌های صورت گرفته در کشاورزی، همه میوه‌ها در هر فصلی وجود دارند و می‌توان ازخواص آن در طول سال بهره گرفت، اما خداوند متعال ترتیب فصل ها و میوه‌ها را طوری قرار داده است که هر فصل خوراک مورد نیاز همان فصل را با خودش می‌آورد.محصولات هر فصل می‌تواند کمبود فصل قبل را جبران کند، برای مثال ما در فصل سرما با انواع بیماری‌های ویروسی رو به رو هستیم که برای ایمنی برابر آنها نیاز داریم ویتامین C زیادی مصرف کنیم و تمام میوه‌های این فصل مثل پرتقال، نارنگی و لیموشیرین و ….. سرشار از این ویتامین هستند.

همچنین فصل تابستان که بدن به آب بیشتری نیاز دارد، پر است از میوه‌های آب‌دار.از این رو امام رضا (ع) در یک توصیه کلی می فرماید: هر خوراکی سرد در تابستان و گرم در زمستان مناسب است و غذاهای معتدل در فصل بهار و پائیز و میزان مصرف خوراکی ها( یا مقدار حرارت و برودت آنها) نیروی طبیعی بدن و میل آن است.»

آلو دوای بسیاری ازدردها

یکی از میوه های فصلی که باید در موقع خودش حد اکثر استفاده را از آن برد، آلو است.آلو را درمان کننده بیماری کبدی، دفع کننده اوره، اسیداوریک(Uric acid) و چربی خون می دانند.همچنین آرام بخش و ملین و برای اشخاصی که از ناراحتی یبوست رنج می برند بسیار مفید است.خوردن آلوی تازه حرارت را فرو می نشاند، و صفرا را تسکین می دهد.آلوی خشک، خون را طبیعی کرده و درد مهلک را از بین می برد.در ضمن برطرف کننده خارش بدن است.در همین رابطه شیخ طبرسی روایتی را از زیاد قندی چنین نقل می کند: دخلت على الرضا علیه السلام، وبین یدیه تور فیه إجاص أسود إبانه، فقال: إنه هاجت بی حراره وأرى الاجاص یطفی الحراره ویسکن الصفراء وأن الیابس یسکن الدم [ویسکن الداء الدوی] وهو للداء دواء باذن الله عز وجل؛

به محضر امام رضا(ع) رسیدم در حالی که ظرفی از آلوی سیاه در فصل مرسوم آلو پیش روی آن حضرت بود.پس فرمود: گرما به من هجوم آورده و می‌بینم که «آلو» حرارت و گرما را خاموش می‌کند، صفرا را تسکین می‌دهد و آلوی خشک خون را تسکین بخشیده (و فشار خون را کم می‌کند) و به إذن خدای عزوجل مسکن درد بی درمان است.

فواید و مضرات آلو خشک

آلو خشک یک میوه فوق العاده مفید و انتخاب اول افرادی است که دچار یبوست شده اند. آب آلو نیز برای درمان مشکل دفع نوزادان و کودکان کم سن و سال استفاده می شود و البته برای افراد بزرگسال نیز موثر خواهد بود. آلو خشک همان طور که از اسمش پیداست از خشک کردن آلو به دست می آید و یکی از میوه های خشک پرمصرف محسوب می شود.

این میوه خشک علاوه بر این که به عنوان یک ملین طبیعی استفاده می شود در ترکیب بسیاری از غذاهای ترش و شیرین نیز کاربرد دارد. آلو خشک با وجود تمام فوایدی که دارد در صورت زیاده روی در مصرف آن مشکل زا خواهد شد. در ادامه به برخی از این مشکلات اشاره می کنیم.

مضرات خوردن زیاد آلو خشک

آلوخشک حاوی میزان زیادی آکریل آمید است که یک ماده سرطان زا و نوروتوکسین (سم عصبی) محسوب می شود.آکریل آمید به طور طبیعی در مواد غذایی عادی وجود ندارد. اما در حین پخته شدن مواد غذایی در حرارت بالای ۱۰۰ درجه سیلسیوس در آن ها تولید می شود.

آلوخشک به طور ویژه به عنوان یک ملین طبیعی استفاده می شود. با این حال افرادی که از یبوست مداوم رنج می برند نباید به طور کامل به آلوخشک اعتماد کنند. چون این مسئله ممکن است وابستگی به ملین ایجاد کند

با وجود اینکه برای خشک کردن آلو و تهیه آلوخشک نیازی به چنین حرارت بالایی نیست اما آلوخشک ها همچنان حاوی میزان زیادی آکریل آمید هستند.

بر اساس اعلام سازمان غذا و کشاورزی، زمانی آکریل آمید نوروتوکسین خواهد شد که به حدود ۵۰۰ برابر دریافت غذایی روزانه ما باشد بنابراین خوردن آلوخشک نسبتاً بی خطر و مطمئن است و مشکلی از نظر دریافت آکریل آمید در حد مسموم کننده آن ایجاد نخواهد کرد اما با این حال مشکل سرطان زایی آن مسئله است که ذهن متخصصان را درگیر کرده و در بررسی های آزمایشگاهی در حیوانات به اثبات رسیده است. بنابراین آلوخشک میل کنید اما به اندازه!

منبع : شفا آنلاین _ جام جم سرا

تاریخ انتشار اصلی : 2018-09-04 02:06:00

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × چهار =

− 2 = 2

بستن