خواص میوه ها

میوه و سبزیجات ضد آلزایمر در پیری

میوه و سبزیجات ضد آلزایمر در پیری

آلزایمر بیماری خطرناکی است. تصور کنید یک روز صبح از خواب برخیزید و خیلی از کارهایتان و یا اتفاقات زندگیتان را فراموش کرده باشید. ولی همه اطرافیان همه چیز را راجع به شما بدانند. چه حال عجیبی خواهد بود. در موارد حادتر اطرافیانتان را هم نشناسید و یا زمان رت گم کنید و حتی بدتر نام خود را هم به سختی بیاد آوریداینها دنیای تلخ یک بیمار مبتلا به آلزایمر است.

با بالا رفتن سن افراد بیماری های مختلفی سراغ آنها می آید و این بیماری ها برخی مانند فشار خون و دیابت و برخی مانند از دست دادن شنوایی و یا حافظه است. اما می توان با یک رژیم مناسب غذایی از این بیماری ها جلوگیری کرد و یا حداقل از شدت آن ها کاست. ما امروز تصمیم داریم میوه و سبزیجات ضد آلزایمر را به شما معرفی کنیم. و از خواص میوه ها و سبزیجات برای شما سخن بگوییم که چطور می توان با برخی مواد خوراکی از آلزایمر پیشگیری کرد.

میوه و سبزیجات ضد آلزایمر

ترس از دست دادن حافظه این روزها به نگرانی اغلب افراد به ویژه میانسالان بدل شده است.بنا بر آمارهای موجود این ترس چندان هم دور از واقعیت نیست؛ زیرا در حال حاضر نزدیک به ۴۸ میلیون نفر در سراسر جهان به بیماری زوال عقل مبتلا هستند تا سال ۲۰۵۰ این رقم به سه برابر می رسد.

به همین خاطر دانشمندان همواره به دنبال راهی برای کاهش احتمال ابتلا به بیماری هستند.

آشنایی با میوه و سبزیجات ضد آلزایمر

در نگاه اول ممکن است این چنین به نظر برسد که تنها با استفاده از روش های پیچیده دارویی و پزشکی می توان مانع از ابتلا به چنین بیماری شد.این در حالی است که تغییر سبک زندگی و تلاش برای رعایت برخی نکات بیشتر از هر امر دیگری سلامت عقل و حافظه ما را تضمین می کند.از مهم ترین بخش هایی که تأثیری عمیق بر چگونگی کارکردهای مغز می گذارد، برنامه غذایی است.اهمیت این موضوع تا جایی است که رعایت برخی نکات می تواند به طور کلی زوال عقل و مشکلات وابسته به آن را از ما دور کند.

بر اساس نتایج به دست آمده از آخرین تحقیقات انجام شده، مصرف روزانه پنج واحد میوه نقش به سزایی در کاهش خطر ابتلا به زوال عقل و الزایمر ایفا می کند.به گفته دانشمندان، افراد بزرگسال باید در طول روز ۴۰۰ گرم میوه و سبزیجات مصرف کنند که این مقدار به معنای گنجاندن ۵ واحد میوه و سبزی در برنامه روزانه است.مصرف این میزان از میوه و سبزی نه تنها قدرت شناختی و حافظه مغز را حفظ می کند بلکه باعث عدم ابتلا به بیماری های قلبی و سرطان نیز می شود.

اگرچه چرایی این پدیده هم چنان روشن و مشخص نیست؛ ولی شکی وجود ندارد آنهایی که در دوران نوجوانی مقادیربیشتری میوه و سبزی مصرف کرده اند به هنگام میانسالی و پیری کمتر به بیماری زوال عقل یا آلزایمر مبتلا شده اند.شما هم اگر می خواهید میانسالی سالم تر و آسوده تر را سپری کنید از همین امروز مصرف میوه و سبزی را آغاز کنید.

علل بیماری آلزایمر چه چیزهایی هستند؟

سن بالا ، سابقه خانوادگی ، جنس مونث بودن و سندرم داون ، مهمترین عوامل خطر ساز برای آلزایمر هستند. اگر بیماران ، خویشاوند درجه اولی داشته باشند که آلزایمر در او پس از ۶۵ سالگی بروز کرده باشد، خطر نسبی ابتلای آنها ۳ – ۶ برابر ، افزایش می یابد. اگر بیماران خواهر یا برادری مبتلا به آلزایمر پیش از ۶۰ سالگی و نیز یک والد مبتلا باشند، خطر نسبی آنها ۷ – ۹ برابر می شود. بیماری آلزایمر به علت تغییراتی که در مغز بروز می کند، اتفاق می افتد. این تغییرات عبارتند از پایین آمدن سطح انتقال دهنده های عصبی یا پیام رسان های شیمیایی که به مغز کمک می کنند تا درست کار کند. اینکه چه چیزی باعث این کاهش می شود هنوز به صورت روشن مشخص نیست.

خطر ابتلا به آلزایمر با بالا رفتن سن افزایش می یابد اما این به آن معنا نیست که تمام افراد به آلزایمر مبتلا می شوند. ۳۵ نفر از هر ۱۰۰ نفر افراد بالای ۸۵ سال از نوعی از زوال عقل رنج می برند. این به آن معناست که ۶۵ نفر از هر ۱۰۰ نفر با این مشکل مواجه نمی شوند. بروز زوال عقل در سنین پایین تر از ۶۰ سال نادر است.

منبع : شفقنا _ دکتر سحابخش

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
بستن