خواص سبزیجات

درمان خفقان و خون دماغ با ریحان بنفش

ریحان بنفش چه خواصی دارد

ریحان گیاهی معطر می باشد که به عنوان چاشنی در آشپزی مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه که به دو صورت ریحان بنفش و سبز وجود دارد به دلیل دارا بودن خواص فراوان به طور قابل توجه مشهور شده است. برگ ها و گل های این گیاه دارویی حاوی ترکیبات شیمیایی می باشد که برای پیشگیری از بیماری ها و بهبود سلامت بدن مشهور می باشد. خواص ریحان برای سلامت بدن را در ادامه بررسی خواهیم کرد.ریحان بنفش

ریحان بنفش

خواص ریحان بنفش برای سلامتی 

ریحان بنفش یکی از سبزیجات معطر و خوشمزه است که خواص زیادی نیز دارد. بهتر است با خواص این سبزی آشنا شوید .دکتر ناصر رضایی پور، متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه ریحان طبیعت گرم و خشک دارد و بوی دل انگیز آن، آرام بخشی لطیف و معتدل است گفت:در منابع طب ایرانی از این گیاه برای رفع انسدادهای عروق مغزی، تحلیل ورم های داخلی و خارجی، تقویت معده، رفع نفخ و بادهای غلیظ، درمان تنگی نفس و سرفه، و بهبود برخی زخم های دهانی و انواعی از سردرد استفاده می شده است .
ریحان گیاهی یکساله و معطر از تیره نعنا و دارای دو رنگ سبز و قرمز (بنفش/ارغوانی) است و دارای منابع معدنی کربوهیدرات، فیبر، چربی، پروتئین و ریزمغذی هایی چون ویتامین های A ، B 1 ، B 2 ، B 3 ، B 5 ، B 6 ، B 9 ، C ، E ، K ، کلسیم، آهن، منگنز، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و روی است .

یک دنیا خاصیت و فایده در ریحان بنفش

علاوه بر موارد فوق این سبزی معطر، محرک اشتها و لینت دهنده مزاج است و به رفع اس‍پاسم و درد کمک می کند؛ضد التهاب مفاصلاست و از بروز آلزایمر جلوگیری می کند؛ از علایم صرع و نقرس می کاهد و ضد میکروب قوی است و به دلیل دارا بودن ترکیبات آنتی اکسیدانی، خاصیت ضد سرطانی نیز دارد .
این نوع ریحان، تقریباً همه خواص ریحان سبز را دارد و هر دو گونه ریحان، به طور ویژه آثار خوبی در تقویت سیستم گوارشی و سیستم عصبی همچون رفع اضطراب و دلشوره، افسردگی، مشکلات بی خوابی و آرامبخشی دارند .
امروزه از دمکرده برگ های ریحان بنفش به عنوان محرک نیروی جنسی، مقوی معده، خلط آور، مقوی اعصاب و حافظه استفاده بسیار می شود و برگ های تازه آن نیز برای تسکین آبریزش بینی و کاهش حرارت بدن، برونشیت و گاستریت مصرف می شود. در مطالعات نوین، آثار ضداکسیدانی و ضدسرطانی برای انواع ریحان شناخته شده و حتی برای مبارزه با سرطان پستان، توصیه به مصرف ریحان شده است .

ریحان بنفش چه خواصی دارد؟ 
سبزی های مختلف می توانند تا حدودی، آلودگی های آب، خاک و هوا را در بخش های مختلف خود بویژه برگ ها نگه دارند و انتقال دهنده عوامل بیماریزا در مصرف کننده شوند اما برای رفع این نگرانی، علاوه بر آن که باید نظارت دقیق نهادهای مسئول اعمال شود، لازم است خانواده ها نیز سبزی ها و صیفیجات خود را از مراکز مطمئن و معتبر تهیه کنند و پیش از مصرف نیز آنها را در آب نمک رقیق بخیسانند و سپس بخوبی بشویند .
چندی است در فضای مجازی، مطلبی غیرعلمی و بی مایه درباره سرطانزا بودن ریحان بنفش منتشر شده که بدون ارجاع به هیچ منبع علمی یا دانشگاهی، ادعا شده است سازمان نظارت بر مواد غذایی آمریکا (FDA) پس از انجام بررسی هایی اعلام کرده که مصرف ریحان بنفش یکی از مهمترین عوامل ایجاد سرطان، بویژه سرطان پروستات در مردان و سرطان پستان در زنان است! در آن مطلب ادعا شده که مصرف ریحان بنفش از مدتی پیش در آمریکا و اروپا ممنوع و تولید آن تقریباً متوقف شده است و مصرف این سبزی تنها محدود به آسیا و بویژه کشورهای جنوب شرق آسیا و ایران است؛ به همین دلیل، این مناطق بیشترین آمار ابتلا به سرطان در همه جهان را دارند !
این مطلب شایعه است و باید توجه داشته باشید که تلگرام و برنامه های پیام رسان مشابه، منابع و بسترهای مناسبی برای دستیابی به یافته های علمی، پزشکی و درمانی نیستند و افراد نباید به هرآنچه که در فضای مجازی بدون استنادهای علمی روشن منتشر می شود، اعتماد کنند .

خواص شگفت انگیز ریحان بنفش

خواص و فواید ریحان بنفش در طب سنتی

گیاه ریحان بومی هند است. این گیاه هیچ گونه ترشح زیان آوری ندارد و تمام بخش های آن مثل برگ ، گل و حتی ساقه آن بسیار معطر و خوشبو است. از این رو در تمام دنیا به عنوان یک طعم دهنده و عطر دهنده به غذا مورد استفاده قرار می گیرد .

در مصر ، زنان گل های ریحان را در استراحتگاه افراد مورد علاقه شان می ریزند ولی در مالزی ریحان را در محل دفن مرده ها می کارند . در مولداوی رسمی وجود دارد که هنوز هم پا برجاست و آن این است که یک مرد زن مورد علاقه اش را با قبول دسته ای ریحان از او انتخاب می کند .

پزشکان قدیم به سختی اثر درمانی ریحان را قبول می کردند و بیشتر آنها عقیده داشتند که ریحان گیاهی سمی و خطرناک است .

نام ھا دیگر گیاه ریحان بنفش در طب سنتی:تره ی خراسانی ۔ بادرج ۔ بادروج ۔ ہادروج ابیض ۔ حماحم – ریحان احمر

درمان گیاهی خفقان

۱ – آن را بخورید. مفرح، مقوی قلب، قوت شامه، معده، مبهی و مدر شیر، بول، حیض و عرق است، عسرالبول، ضعف جگر بارد، سده، سپرز و خفقان را درمان می کند، به خارج کردن سنگ مثانه کمک می نماید .

درمان گیاهی ورم پستان

۲ – ضماد آن با سویق جو، روغن گل و سرکه جهت اورام حاره و ورم پستان و به تنهایی برای درمانگزیدگی عقرب و زنبور مجرب است .

درمان گیاهی خون دماغ

۴ – عصاره ی آن را با سرکه و کافور مخلوط کرده در بینی بچکانید. خون دماغ را بند می آورد .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
بستن